Maudy van Klaveren
Zingeving, zorg en training

Uitvaartspreker

Een dierbare verliezen is vaak ingrijpend. Door alle emoties kan het moeilijk zijn om op de uitvaart de juiste woorden te vinden en goed te spreken. Het kan fijn zijn om hier iemand voor in de arm te nemen. Als uitvaartspreker help ik je in rust en betrokkenheid om de uitvaartceremonie naar jouw wensen vorm te geven. 

Tijdens de uitvaart ben ik spreker en 'ceremoniemeester'. Uitgangspunt is een gedenkwaardig en intiem laatste afscheid. Vooraf bespreken we alles in detail, waarbij ik veel aandacht besteed aan persoonlijke wensen en verhalen. Samen bedenken we hoe de uitvaartceremonie eruit zal komen te zien. 

Mijn werkwijze

Mijn werkzaamheden vinden plaatst naast die van de uitvaartondernemer. De uitvaartondernemer regelt de praktische zaken, zoals het opbaren, drukwerk, de condoleance en catering. Tijdens de ceremonie zal ik een stukje van de zorg ontnemen door op te treden als 'ceremoniemeester' en spreker. 

Vooraf bespreken we in een uitgebreid gesprek tot in detail hoe je het afscheid wil inrichten, wat je wil zeggen, welke speciale wensen je hebt. Indien gewenst kan ik rituelen, teksten, gedichten of gebeden aandragen. Ook bespreken we welke onderdelen ik als spreker voor mijn rekening neem. Dit alles werk ik uit tot een mooi geheel. Op de dag zelf begeleid ik de afscheidsceremonie. Zo heb je tijdens de uitvaart alle tijd voor het afscheid en hoef je niet meer na te denken over praktische details. 

In contact komen 

Zowel de uitvaartondernemer als jijzelf kan contact met mij opnemen om een afspraak te maken wanneer ik langskom. Tijdens mijn bezoek bespreken we hoe de afscheidsceremonie zal verlopen. 

Neem contact op voor meer informatie of een telefonisch kennismakingsgesprek

Tarief en vergoeding

Voor een uitvaart reken ik €525,- incl. btw.

Binnen dit bedrag vallen:

  • Een uitgebreid, persoonlijk gesprek
  • Het schrijven van een toespraak
  • Het schrijven van andere teksten (o.a. welkomstwoord en slotwoord)
  • (Hulp bij) het maken van een draaiboek
  • Hulp bij of het aandragen van rituelen, poëzie of gebeden
  • Het spreken tijdens de uitvaart
  • Eventueel het voorlezen van teksten van naasten
  • Contact met de uitvaartondernemer over afstemming, muziek en aankleding


Exclusief reiskosten en eventuele materiaalkosten.

Veel uitvaartverzekeringen hebben een post 'vrij besteedbare ruimte'. De uitvaartondernemer kan aangeven of de kosten voor een uitvaartspreker hieronder vallen.

 

Ervaringen van cliënten

*****

Terwijl we middenin een heftige periode zaten, kwam Maudy op ons pad. Met haar respectvolle benadering, wijsheid en authenticiteit bracht ze ons een diep besef van dankbaarheid en rust. Een aantal weken later hebben we haar benaderd met de vraag of ze ons ceremonieel kon begeleiden bij de uitvaart van onze moeder. Op een een prettige manier dacht ze actief mee, kwam met suggesties voor rituelen, gedichten en gebeden. Ze wist iedereen te raken door tijdens de uitvaart de juiste woorden te kiezen en daarmee een passende sfeer en diepgang neer te zetten. Van het begin tot het eind was Maudy's betrokkenheid warm en zorgvuldig. We zijn Maudy dankbaar omdat ze ons gedurende het hele proces zo mooi heeft getoond hoe we onze moeder "anders kunnen vasthouden". - Een familie uit Haarlem

*****