Maudy van Klaveren
levensoriëntatie & zingeving

Persoonlijke begeleiding

Verlies, ziekte en andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen grote impact hebben op jezelf, je leven en de mensen om je heen. Ingrijpende gebeurtenissen horen bij het leven, maar ze kunnen je flink aan het wankelen brengen. 

Als je vast zit in jezelf of je situatie en niet weet hoe je verder moet, kan het fijn zijn om met iemand te praten. Een buitenstaander die samen met jou je situatie onderzoekt en je helpt om eruit te komen of om het uit te houden. Als geestelijk begeleider begeleid ik je door middel van persoonlijke gesprekken met volledige aandacht en een professionele blik. In vertrouwen ondersteun ik je bij je zoektocht naar rust en richting. Waar loop je tegenaan? Wat ervaar je op dit moment? Wat is voor jou belangrijk? En wat heb je nodig?  

Voor wie

Geestelijke begeleiding is er voor iedereen die een dieper gesprek wil over wat haar of hem overkomt. Veelvoorkomende thema's zijn:

 • Een ingrijpende gebeurtenis: onzekerheid, machteloosheid, angst, schuldgevoelens, verdriet, op adem willen komen.
 • Verlies en rouw: slecht nieuws, afscheid nemen, loslaten, anders leren vasthouden.
 • Niet lekker in je vel zitten: gevoelens van eenzaamheid, leegte, geen grip meer hebben, het niet meer kunnen dragen.
 • Richting kwijt zijn: twijfel, onzekerheid, het missen van overzicht, in de knoop zitten met jezelf en je situatie, jezelf willen hervinden.

Mijn werkwijze

Een sessie duurt ca. 60 minuten. Normaal gesproken ga ik op huisbezoek. Dit betekent dat ik bij jou thuis langskom voor de gesprekken. Het is ook mogelijk om samen te wandelen of op een andere, neutrale locatie af te spreken. 

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en brengen we je hulpvraag in kaart. We bespreken wat er speelt, waar je mee zit en wat je zou willen. Klikt het? Dan maken we een vervolgafspraak. Afhankelijk van de hulpvraag ga ik uit van gemiddeld vijf gesprekken. Uiteindelijk bepaal je uiteraard zelf hoeveel gesprekken je wil. 

Ik werk over het algemeen op dinsdagmiddag en woensdag. Andere dagen zijn mogelijk in overleg. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Verwijzing

Je hebt voor geestelijke begeleiding geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Wel kan de huisarts of een andere zorg- of hulpverlener je bij mij aanmelden voor een consult.

Tarief en vergoeding

De gesprekken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Door mijn samenwerking met het Centrum voor Levensvragen Noord-Holland, het Centrum voor Levensvragen Amsterdam-Diemen en Stichting Questio zijn consulten kosteloos voor mensen van 50 jaar en ouder en voor mensen of naasten in de palliatieve fase in de volgende regio's:

 • Zaanstreek-Waterland
 • Noord-Kennemerland
 • Kop van Noord-Holland
 • Westfriesland
 • Amsterdam
 • Diemen
 • Amstelland-Meerlanden
 • Zuid-Kennermerland-IJmond


Val je niet onder bovenstaande criteria, dan hanteer ik een tarief van €80,- incl. btw per sessie.

Als je twijfelt of de persoonlijke begeleiding iets voor je is, kunnen we eerst telefonisch kennismaken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.


Ervaringen van cliënten

*****

"Maudy heeft mij haar hulp aangeboden op een manier die oprecht is en dichtbij mij staat. Ze luisterde met een open, nieuwsgierige houding en gaf mij het gevoel dat ik meer ben dan iemand die in de knoop zit. Ze kwam niet direct met schema’s en online oefeningen, maar bood mij perspectief vanuit waar ik als mens op dat moment stond. Ze maakte mijn wolk van negativiteit overzichtelijk en liet mij daarmee zelf bepalen wat de volgende stap was. Binnen no time zag ik resultaat en de rest kon ik vervolgens zelf. Ik sta nu sterker in mijn schoenen dan ik ooit gestaan heb.” - Berend

*****

"Maudy is een rustige en vooral zeer fijne gesprekspartner. Ze kan zich goed verplaatsen in jou als persoon en kijkt met een helikopterview. Hierdoor ziet zij zowel het grote plaatje als de kleine details. Voor mij voelt een gesprek met Maudy vertrouwd en na mijn gesprekken met haar kan ik opgelucht en met een andere kijk naar bepaalde zaken kijken." - Sophie

*****